Többé nem használja a “terhes nők” kifejezést a The Washington Post

A The Washington Post Instagram szerkesztője jelentette be, hogy a világhírű hírlap többet nem használja a „terhes nők” kifejezést azért, hogy befogadóbb legyen.

Csak abban az esetben fogják ezeket a szavakat használni, ha biztosak abban, hogy az illető, akiről szó van, női identitással rendelkezik, azonban a Post nem akarja kirekeszteni azokat az embereket, akik transzneműek, vagy nemsemlegesek. Travis Lyles a napokban kijelentette, hogy mostantól a „terhes egyének” szavakkal fogják helyettesíteni a megszokott kifejezést.

„Más helyzetekben, azért, hogy befogadóbbak legyünk a terhes nők és a terhes egyének / individuumok kifejezést fogjuk használni” – írta a szerkesztő. Továbbá a lap számára elfogadható lesz a „terhes páciensek”, a „terhes populáció”, és az „azok, akik terhesek” szóhasználat is.

„Bár a biológia dönti el, hogy ki lehet terhes, ez nem mindig mutatja be egy személy nemi identitását. Ha azt mondjuk „terhes nők”, akkor kirekesztjük a transzneműeket és a nemsemlegeseket. (…) Éppen ezért oda kell figyelnünk arra a szövegkörnyezetre, amelyben használjuk ezt a kifejezést és megfontoltnak kell lennünk eme nyelvezet használatával kapcsolatban” – írta a Post szakembere Twitter bejegyzésében. Lyles azonban törölte a posztot miután azzal nagy felháborodást keltett, ugyanis a szerkesztő letiltotta azokat az embereket – köztük nőket is – akik kritizálták a bejelentéséért. A The Washington Post másik szerkesztője, Amber Athey is rosszallta a szituációt, és kiemelte, hogy egyáltalán nem utal befogadásra az, hogy egy férfi osztja az észt a terhességről, majd letiltja azokat a nőket, akik ellenkeznek a döntéssel kapcsolatban.

 

Forrás: hitradio.hu

 

 


Hasonló cikkek