Többeknek járhat 13. fizetés Szlovákiában

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) képviselői a parlament elé terjesztették a jövedelemadóról szóló törvény módosítási javaslatait, melyek értelmében kedvezőbbé tennék a tizenharmadik fizetés adó- és járulékfizetési feltételeit.

A módosító javaslat értelmében az átlagfizetés elérése helyett 500 eurót kell elérnie az igénylőknek. A változások Danko szerint idén április 30-tól léphetnének életbe. A munka törvénykönyvének módosítása tavaly májustól részben adó- és járulékmentessé tette a 13. és 14. fizetéseket.

A munkáltató által önkéntes alapon folyósított 13. és 14. fizetések a jelenleg érvényes törvényi szabályozás szerint részben adó- és járulékmentesek, 500 euróig azzal a feltétellel, hogy elérik legalább a havi átlagkereset összegét. A 13. fizetést júniusban, a 14. fizetést pedig decemberben fizeti a munkáltató. Ennek feltétele, hogy a 13. fizetés kifizetésekor az alkalmazott megszakítás nélkül legalább két éve dolgozzon az adott munkáltatónál. Az adó- és járulékmentes 14. fizetésért megszakítás nélkül legalább négy évet kell ledolgozni az adott munkáltatónál, illetve további feltétel, hogy a munkáltató 13. fizetést is folyósítson.

Forrás: felvidek.ma


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek