Többen is megrongálták brahiból a Margit híd kőkeresztjét

Sétáló pár törte le a Margit híd kőkeresztjeit. Két nappal utánuk két férfi is megrongálta a kőkereszteket. A budai rendőrök a lakosság segítségét kérik két rongáló azonosításhoz, akik január elején letörték a Margit híd kőkoronáin lévő kőkereszteket.

Először január 4-én törte le a keresztet egy pár férfi tagja. A nő 25 év körüli, körülbelül 165 centiméter magas, a férfi 25 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, a bűncselekmény elkövetésekor sötét kabátot és fekete nadrágot visel.

Videó is van arról, ahogy a pár sétál a hídon, majd a nő rámutat a keresztre, a férfi felmászik a korlátra, és letöri azt, majd nevetve továbbmennek.

Ezután január 6-án is megrongálták a kereszteket, ezzel összefüggésben két férfit keres a rendőrség, ők az előző videó végén láthatók.

Az egyik férfi 25 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor fekete kabátot, fekete nadrágot és barna cipőt viselt. A másik férfi 25 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas. A bűncselekmény elkövetésekor fehér kabátot, világos nadrágot és fekete cipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható nőt és a férfiakat felismeri, tartózkodási helyükkel, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatosan információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.

Korábban egyébként két 19 éves férfi törte le a kőkereszteket, ők hat keresztet dobtak a Dunába, kettőt magukkal vittek, ellenük már vádat emeltek.

Forrás: hvg.hu


Hasonló cikkek