Többen is támadják Čaputovát

Richard Raši, a Smer-SD alelnöke szerint Zuzana Čaputová elnökjelölt megválasztása zsákbamacska lenne. Kételkedik benne, hogy az “ismeretlen” Čaputová megfelelően el tudná látni az első naptól a feladatát államfőként, és képviselni tudná az országot a nemzetközi tárgyalásokon.

Raši szerint most a legfontosabb, hogy a legtapasztaltabb jelöltet, Maroš Šefčovičot támogassák. Maroš Šefčovič, a Smer államfőjelöltje szerint a jelenlegi államfő, Andrej Kiska igazságtalanul járt el akkor, amikor a Progresszív Szlovákia jelöltjének, Zuzana Čaputovának a támogatására szólított fel. Šefčovič azt is kifogásolta, hogy Čaputová kegyelmet adna Kiskának, ha a jelenlegi államfőt elítélnék.

Az SaS vezetője, Richard Sulík szerint Robert Mistrík visszalépése során felelősségteljesen viselkedett. Maga Mistrík is megerősítette: meggyőződése, hogy helyesen döntött, amikor visszalépett Čaputová javára.

Čaputová véleménye, hogy Šefčovič csatlakozott a koalíciós képviselők támadássorozatához, melyet ellene indítottak. “Ez a félelem jele azon polgári összefogás miatt, mely az igazságtalansággal és a hatalom arroganciájával szemben formálódik.” – jelentette ki Čaputová .

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek