Többéves csúszás után fejlődik Öttömös

Végre megérdemelt módon korszerűsödhet a település, ugyanis öt épület energetikáját is modernizálják.

A projektre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül kerül sor. A száz millió forintos támogatásból öt, a közösség számára fontos épületet újítanak fel: a konyha, az orvosi rendelő, a közösségi ház, a sportöltöző és a polgármesteri hivatal kerül most sorra.

A munkálatok nem terjednek ki a teljes megújításra, csak az energetika válik huszonegyedik századivá, de szinte mindenhol ugyanazokat a folyamatokat végzik el. Ez azért is jó, mert a munkák egyszerre zajlanak majd. Külső hőszigetelést, új nyílászárókat kapnak és gépészeti korszerűsítést végeznek. Valamint két épületben, a hivatalban és a konyhában hőszivattyús rendszert is kialakítanak.

Öttömös polgármestere, Dobó István megkönnyebbülését fejezte ki. Reméli, most már minden rendben zajlik majd. Hiszen a kezdetekre így is rengeteget vártak: hároméves csúszással indulnak.

A faluvezető még azt is hozzátette, habár nem lesz teljes felújítás, ahol csak tudják, ott kiegészítik az összeget saját forrásból, hogy minél több mindent fejleszthessenek.

Ezzel a lakosság, de maga a falu is jól jár, hiszen jelentősen szépül majd a településkép.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: moranettv.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek