Többórás napsütés után felhőszakadás is jöhet

Napsütés után többfelé lehet zápor, zivatar és felhőszakadás az országban csütörtökön. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is figyelmeztetést adott ki.

Délelőtt többórás napsütésre számíthatunk országszerte, de délután délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben helyenként, estefelé inkább délnyugaton alakulhat ki nagyobb eséllyel zápor, zivatar – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati szél élénk, néhol erős lesz, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Többfelé riasztást adott ki emiatt a meteorológia. Baranyában és Somogyban felhőszakadásra, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében pedig zivatarra figyelmeztetnek a szakemberek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul, délkeleten lesz melegebb az idő. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A gyenge hidegfront azonban csak kis mértékű lehűlést hoz, utána hamar visszatér a hőség és igazi strandidőt ígérnek a meteorológusok.

fotó: illusztráció


Hasonló cikkek