Többtucatnyi sérültje van az iráni földrengésnek

Irán délnyugati részét 5,7-es erősségű földrengés rázta meg hétfőn, a földmozgások következtében legkevesebb 64 ember megsérült

– jelentették iráni állami hírforrások.

Hétfőn Irán délnyugati részét 5,7-es erősségű földrengés rázta meg, a földmozgások következtében legkevesebb 64 ember megsérült – jelentették iráni állami hírforrások. Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint a rengés központja a délnyugat-iráni Huzisztán tartományban, Maszdzsed-Szoleimán városától 28 kilométerre, tíz kilométeres mélységben volt. Legalább öt utórengést mértek, a rengések még Kuvaitban is érezhetőek voltak.

Az ILNA félhivatalos iráni hírügynökség értesülései szerint a sérültek száma jóval magasabb: 112 ember, akik közül heten szorultak kórházi kezelésre, egy ember pedig a rengések idején szívrohamot kapott és meghalt. A földmozgás következtében számos épület megrongálódott vagy összedőlt, a rengések által érintett területet mentőcsapatok fésülik át. A rengés epicentrumának közelében lévő 15 faluban mintegy hatezer ember él.

Irán a nagyobb törésvonalak mentén fekszik, és az elmúlt években számos pusztító földmozgás sújtotta. 2003-ban egy 6,6-os erősségű földrengés porig rombolta a délkeleti-iráni Bám történelmi városát, mintegy 26 ezer ember halálát okozva.


Hasonló cikkek