Tojásfával várja a Húsvétot Bordány

Közösségi tojásfát készítenek, valamint meglepetéssel köszöntik a legapróbb lakosokat.

Aki járt már Bordányban, vagy olvasott róla, az tudhatja, hogy a településen kedveltek a különböző aktív programok, és nem ismeretlen az összefogás fogalma sem. Bár a pandémia idején, főleg annak elhúzódása miatt, egyre nehezebb kivitelezni a közösségi programokat, a lakóknak szüksége van az összetartozás érzésére.  Éppen emiatt találták ki azt, hogy idén különlegesen készülnek a húsvéti ünnepkörre. Felállítanak majd egy tojásfát, és minden alkotó kedvű lakostól várnak egy – egy erre szánt, kifestett vagy más módon kidíszített  tojást.

Bordány nagyközség weboldalán az olvasható, hogy az alkotás március 22-től egészen április 6 – ig lesz majd látható. Az előkészületek jól haladnak, sok család és vállalkozó is részt vett bennük. Az a cél, hogy minél több minél színesebb dísz kerüljön a fára, és természetesen minél többen vegyenek részt a közösségi munkában. A bordányi ovi és a bölcsőde is csatlakozott, így gyerekek dísze is felkerül majd a község színes látványosságára.

A tojásfa készítéssel tehát ösztönözni szeretnék a lakosokat arra, hogy a koronavírusos helyzet ellenére is, boldogan vegyenek részt különböző megmozdulásokon, természetesen az intézkedéseket betartva. Mivel a tojásfa állítás régen igen népszerű volt a településeken, ezzel az ötlettel a bordányiak hagyományt is szeretnének őrizni. Hiszen erre a mostani szituációban még nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

A kezdeményezés eléri majd célját, legalábbis a lakosok ezt remélik és másokat is arra biztatnak, hogy készítsenek saját fát településeknek.

Az elkészült fáról később fotókat is láthatunk.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek