Tökéletességre törekedve élnek a Szűz jegyűek

A Szűz az állatöv legrendszeretőbb személyisége. Jelmondata is ez: “Én rendszerezem!” Fontos is a rendet megtartania, hiszen szélsőséges esetben rengeteg „kacatja” lehet:  szeret eltenni dolgokat a nehéz időkre gondolva.

A gyűjtögetési szenvedély a takarékossággal is összefügg tehát. Jellemző ugyanis e jegy szülöttére, hogy sokat aggodalmaskodik – bár nem elsősorban a pénz miatt, sokkal inkább maga a munka(mánia) teszi szorongóvá.

A másik fő terület, ami esetében hangsúlyos: az egészséggel való túlzott foglalkozás. Ezért is választanak sokan a Szűz jegyűek közül egészségügyi jellegű foglalkozást. De akár így van, akár nem, az biztos, hogy az otthonában makulátlan tisztaság és rend uralkodik.

contemporary-modern-kitchen-virgo

Az egészséges életmód a konyhából indul

Kiváló rendszerezési  képességének köszönhetően remek tárolási megoldásokat talál ki a konyhánál és a kamránál (illetve a gardróbnál ) a leginkább tetten érhető. Nem meglepő módon, a letisztult japán vagy skandináv stílusú, de leginkább az IKEA-típusú lakások és pakolási ötletek nagy rajongója.

A konyhában domináns szín lehet a fehér.  Biztos, hogy a levegős, világos helyiségben sok, hasznos rakodási felületet biztosító polc található. Mivel az egészséges étrendnek is nagy híve, valószínű, hogy igyekszik konyhakerti friss növényeknek is helyet találni a lakás ezen a részén, vagy az erkélyen, ha esetleg kert nem is tartozik a lakásához.

ikea nappali

Egyszerűség és praktikum a nappaliban is

A Szűz irtózik a rendetlenségtől és a piszoktól, nála a „mindennek megvan a maga helye” alapelv érvényesül.  Ebből adódóan is kedveli a jót áttekinthető, világos, nagy tereket, ami a nappaliban nyilvánul meg legszebben.

Berendezési tárgyai inkább szolidak, mint hivalkodóak. Nála minden körülmények között elsődleges szempontok a praktikum és a jól tisztíthatóság.

transitional-bathroom_virgo

Természetesség a fürdőszobában is

A tisztálkodás is az egészséges életmód része. A fürdőszoba központi fogalmai tehát ugyancsak az egyszerűség, a tisztaság és a praktikum.

A Szűz nemigen ad a luxusra a fürdőszobájában sem: leggyakrabban fehér vagy világos falak, jól tisztítható csempe, hasznos tároló felületek jellemzik a lakása ezen helyiségét is.

bedroom-virgo

…és végezetül: az alvás helye a Szűz lakásában

A mindennapokat a konyhában kezdjük és a hálószobában fejezzük be. Mivel a testet-lelket megfelelően pihentető, jó levegőjű környezetben alvás is az egészséges életmód része, a Szűz is ilyen helyen tér aludni a legszívesebben.  

 

Képek forrásai:

http://img.ebookportugal.net, http://www.ikea.com

http://st.hzcdn.com, http://www.merinolaminates.com

 

Kapcsolódó cikkeink a Lakberendezési Asztrológia sorozatban:

Az Oroszlán otthonában

Bepillantás a Rák fészkébe

Örökös interakcióban élnek az Ikrek jegy szülöttei

A Bikák földjén: a lakberendezés szempontjából

Praktikum és szenvedély jellemzi a Kos lakását

Behúzott függönyök mögött: a Halak jegy lakása

Mutasd a lakását, megmondom mi a csillagjegye!

 


Hasonló cikkek