Tolatott és elgázolta a biciklist

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2018. májusában, Szentesen, az esti órákban tolatás közben elütött egy arra kerékpározó férfit, aki az eset következében életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott járművével egy vendéglátó egység parkolójából – kezdődő szürkületi látási viszonyok mellett – egyre gyorsuló mozgással tolatott fel az úttestre. Figyelmetlensége folytán nem vette észre a gépkocsi hátulja felé háromkerekű kerékpárján szabályosan közeledő férfit. A nem megfelelő körültekintéssel és gyorsítással elvégzett hátramenetben a vádlott az autó hátsó lökhárítójával a bicikli első kerekének ütközött, melynek következtében a sértett az úttestre borult.

Az ütközés folytán a sértett 8 napon túl gyógyuló fejsérüléseket szenvedett, azonban a későbbiekben a sérülései nyomán kialakuló szövődmény okán a kórházi kezelések ellenére életét vesztette.

A járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottal szemben. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek