Tollvásárlók ellen léptek fel Csongrádon

Kisvárosokban, falvakban nem ritka a tollfelvásárló autó megjelenése az utcákon, Csongrádon mégis kénytelenek voltak ellenük fellépni

A tollfelvásárlás is egy teljesen legális tevékenység, ám ha olvasóinknak nem volna ismerős, arról van szó, hogy a felvásárlók autóval körbe mennek egy adott településen, és hangosbemondóval jelzik, hogy mindenféle állati tollas – pl. liba vagy kacsa tollal tömött – párnát, paplant, vagy egyéb használati tárgyat megvesznek. Amivel egyébként nem volna nagy probléma, csakhogy a hangosbemondójuk kifejezetten harsogó, emiatt sokszor érkezik rájuk panasz. Csongrádon főleg azért, mert a kocsi hétvégénként is jár és általában éppen pihenőidőben, ez legfőképpen a kisgyerekes családok nyugalmát zavarja.

A sok bejelentés miatt Laczkó Zsolt országgyűlési képviselő lépéseket tett az ügyben. Ahogy a Facebook – oldalán közzétett videóban is elmondta, többféle úton próbálkozott. Beszélt a tollfelvásárlók vezetőjével, aki – másfél éve – ígéretet tett, hogy szabályozni fogják a hangerőt, illetve amikor lehet, nem használják. Ám ezt nem tartották be. Ezért végül a rendőrséghez is elmentek az üggyel.

Néhány napja pedig végre megszületett az eredmény: kihelyezhették a tiltó táblákat a Csongrádra bevezető utakon, amiken az áll. Tollfelvásárlás, házaló árusítás TILOS.

Laczkó Zsolt úgy véli, hogy ezáltal sikerül csendre inteni a felvásárlókat, ám mivel nem akarja senki életét megnehezíteni, azokét sem, akik eladnák a felesleges tollaikat és a felvásárlókét sem, egy lehetőséget mégis biztosítanak: előre egyeztetett időpontban van lehetőség az üzlet lebonyolítására. Telefonon kell jelezni az igényt, és a felvásárlók egyenesen házhoz mehetnek. De a hangosbemondót nem használhatják.

Reméljük, így végre visszatérhet a nyugalom a településre.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Kiemelt kép: Laczkó Zsolt hivatalos közösségi oldala

Hazai Tükör | PannonHírnök 

Facebook


Hasonló cikkek