Tony Blair szerint formálódó szövetség van a baloldal és az iszlamisták között

Tony Blair volt brit munkáspárti (Labour Party) miniszterelnökkel (1997-2007) interjút készített a Sky News sztárújságírója, Sophy Ridge, ami a róla elnevezett Ridge of Sunday nevű politikai műsorban jelent meg.

Blair – többek között – kijelentette, hogy szerinte van egy formálódó szövetség a baloldal és az iszlamisták között.

A centrista nézeteket valló, a Munkáspárt jelenlegi szélsőbaloldali, Jeremy Corbyn által fémjelezett vonalától látványosan elhatárolódó, 65 éves volt kormányfő több téma kapcsán is kifejtette véleményét.

Ismét elmondta, hogy nem ért egyet a brexittel, már a 2016-os népszavazási kezdeményezést sem támogatta, véleménye alapján az Egyesült Királyságnak az Európai Unióban van a helye.

A várható kilépés miatt aggódik hazája jövőjéért.

Az interjú következő részében a pártjáról beszélt, és annak a jelenlegi vezetését illette éles kritikával.

Szerinte a Munkáspárt jelenlegi elnöke, Jeremy Corbyn nem alkalmas a politikai tömörülés vezetésére, ráadásul amióta (2015) átvette az irányítást a szélsőbaloldali politikus,a párt egyre inkább együttműködik a radikális iszlamistákkal.

Blair véleménye alapján ki kell mondani, hogy van egyfajta formálódó szövetség a baloldal és az iszlamisták között. Ez persze nem korlátozódik csak az Egyesült Királyságra, hanem egész Európában tapasztalható a szörnykoalíció.

Emiatt megerősödött antiszemitizmus, de ez egy újfajta antiszemitizmus, nem az, amit a szélsőjobb részéről megismerhettünk – fűzte hozzá a volt brit miniszterelnök.

Kijelentette, hogy az új típusú iszlamista-szélsőbaloldali antiszemitizmus pont olyan szörnyű, mint a régi vágású,és egyértelműen veszélyt jelent a zsidó közösségek biztonságára.

Az elmúlt időszakban több antiszemita botrány rázta meg a Brit Munkáspártot.

A nőügyekért és esélyegyenlőségért felelős minisztérium pakisztáni migráns hátterű államtitkára, Naz Shah például zsidókról szóló összeesküvés-elméleteket terjesztett a közösségi médiában, a pakisztáni migránsok által Rotherham városában és környékén megerőszakolt 1500 kiskorúról pedig azt mondta,hogy jobb lett volna, ha el sem mondják, hogy megerőszakolták őket, mert ez árt a sokszínűségnek és a multikulturalizmusnak.

Forrás: origo.hu


Hasonló cikkek