Tony Curtis relikviái megérkeztek Mátészalkára

Kevesen vannak ebben az országban, akik ne tudnák, hogy a Van, aki forrón szereti egyik főszereplője, a Minden lében két kanál című sorozat sztárja (és még hosszan sorolhatnénk filmszerpeit), Tony Curtis szülei Mátészalkáról vándoroltak ki az Újvilágba. A színészóriás később többször is járt Mátészalkán, hogy emlékek után kutasson.

Dr. Hanusi Péter Mátészalka polgármestere január 15-én vette át Budapesten azt a Tony Curtis özvegyétől származó gyűjteményt, amelyet 2017. évi találkozásuk alkalmával Jill-Curtis Weber Mátészalkának ígért. A felbecsülhetetlen értékű relikviák a város turisztikai projektje keretében megújuló Kossuth utca egyik épületében kapnak helyet, ahol – a színészlegenda szavait idézve – először 34 évvel ezelőtt kereste édesapja lábnyomát.

Mátészalka a Fény Városa, Hollywood Bölcsője – a városmarketing stratégia két meghatározó alappillére ez a két szlogen. Azért, hogy a hangzatos szavak mögött valódi tartalom legyen, sokan és sokat tesznek a városban –  közölte a Szabolcsihírrel Hanusi Péter polgármester.

A mátészalkai Fényes Napok rendezvénysorozata jó hírvivője és igazolója a Fény Városa koncepciónak. Annak érdekében, hogy Mátészalka Hollywood Bölcsőjeként is ismertté váljon, a városvezetés sikeres együttműködést alakított ki a Magyar Hollywood Tanáccsal. Több, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egyedülálló, sikeres szakmai program mellett 2017-ben az önkormányzattal közös delegáció kereste fel Sandy Valley-ben a mátészalkai gyökerekkel rendelkező színészlegenda özvegyét.

A turisztikai projekt keretében megújuló történelmi főutcán, a Kossuth utcán méltó helyet kapnak majd Tony Curtis személyes tárgyai. A tárgyak leleplezése, és első kiállítása augusztusban, a Fényes Napok rendezvénysorozat keretében.

Forrás: szabolcsihir


Hasonló cikkek