Tornacsarnok épül Csengelén

Hogy eleget tegyenek a korszerű testnevelés óráknak és sportolási tevékenységeknek.

Bár a munkálatokkal a koronavírus és az időjárási viszonyok, valamint a gázközművek nehézségei miatt csúszásban vannak, már jó néhány feladatot elvégeztek. Az alap elkészült, a biciklitárolót és a raktárhelyiséget pedig korábban elbontották.

A beruházásra összesen 572 millió forint támogatást kaptak, melyet teljes mértékig kihasználhatnak. A kezdeti problémák ellenére bizakodnak, s a polgármester reményei szerint októberre el is készülhet az épület, ami nagy könnyebbséget jelent majd.

Hatalmas segítség lesz rendezvények lebonyolításakor is. De a diákok számára is jelentős teret biztosít, hiszen sokkal tágasabb lesz a hely, mint a faluház terme, ahol eddig tartották rossz időben a testnevelés órákat.

Valamint a pedagógusok is sokkal több lehetőséggel élhetnek, ami a mindennapos mozgásos feladatok előkészítésében és véghezvitelében is jelentkezni fog, hiszen az eszközök tárháza is gyarapszik. Ennek köszönhetően abban bíznak, hogy könnyebben motiválhatják a diákokat, hogy mozogjanak, a tanórákon és külön foglalkozásokon egyaránt.

A településen épülő csarnok állapotáról Tóth Tibor, faluvezető számolt be a delmagyar.hu-nak. S azt is hozzátette, hogy minden lakos nagyon várja a későbbi átadást, mert nem csak iskolások használhatják az épületet.

Ezzel szeretnék kulturált, egészségmegőrző testmozgásra ösztönözni a helyieket.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek