Tornaszobát kap a balástyai óvoda

Ez a beruházás nagy jelentőségű a falu legkisebbjei számára, hiszen ebben az életkorban lehet velük igazán megszerettetni a mozgást

A tornaszobát az óvoda tetőterében alakítják ki. Mert az intézményt nem érné meg bővíteni. Ráadásul nem is tehetnék meg akárhogyan, hiszen az épület műemlék jellegű. Ezért mindenképp vigyázni akarnak rá. De a tetőtér beépítése kivitelezhető. Erre a Magyar Falu Programban nyert majdnem húsz millió forintos támogatást a településvezetés.

A munkálatok akár már idén be is fejeződhetnek. A kicsik így biztonságosan vehetnek majd részt tornaórákon, játékos mozgáskoordinációt igénylő feladatokban. A beruházás 19 millió forintból valósul meg, amely elégnek bizonyul arra, hogy fejlesszék az épületet, és modern legyen a tornaszoba.

Újvári László, Balástya polgármestere a radio7.hu-nak egyébként azt nyilatkozta, hogy az önkormányzat magánkézből vásárolta vissza a volt nevelőotthont, amelyben óvodát alakítottak ki. Most ennek a tetőtere készül, ahol a tervek szerint már az év végén lesz tornaszoba.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek