Történelemből versenyeztek a kecskeméti diákok

A töriérettségi mellett más is folyt a hírös városban.

Széchenyis diákok győzelmével zárult a Technikumok Bács-Kiskun megyei történelemversenye, melyet immár harmadik alkalommal szervezett meg a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikuma.

Dobák Dénes történelemtanár, főszervező elmondta: a járványhelyzet ellenére sikerrel bonyolították le a megmérettetést. Az online döntőben az első forduló legjobb tíz háromfős csapata mérte össze tudását. A mezőnyt Bács-Kiskun megye négy városának tíz iskolai csapata alkotta. A csapatok online feladatlapot töltöttek ki saját intézményükben, amely során változatos kérdésekre kellett felelniük az újkori magyar és egyetemes történelem témaköréből.

Emellett előzetesen egy prezentációt is kellett készíteniük, melynek témája – járványok hatása a történelemre – szomorú párhuzamot jelentett a jelenkor eseményeivel. A csapatok prezentációjukat a digitális eszközök jóvoltából, körkapcsolásos konferencia keretén belül mutatták be. A zsűri a tartalom mellett értékelte az előadásmódot és a kooperációt is.

A versenyt végül a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikumának Invictus nevű csapata nyerte meg. A csapat tagja volt: Markó Márk, Pető Máté Imre és Tószegi Dániel Antal. A diákokat Vámosné Manheim Judit tanárnő készítette fel. Második helyen végzett a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának Lánglovagok csapata.

Seprényi Éva Alexandra, Kiss Roland Ferenc és Csamangó Milán diákot Schütz Martin tanár segítette a felkészülésben. A verseny harmadik helyezettje a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum PBK team csapata lett. Szendi Gábor Attila, Koroknai Áron Zsolt és Kis Martin diákokat Lugosiné Simon Marianna készítette fel a versenyre.

A legjobb prezentáció bemutatásáért járó különdíjat a Kecskeméti SZC Szent-Györgyi Albert Technikum A történelem fenegyerekei elnevezésű csapata kapta. A csapatot alkotta: Földházi Roland, Mezei Martina és Sári Anna, tanáruk Jáger Erzsébet volt.

A verseny megrendezését idén is a Kecskeméti Szakképzési Centrum támogatta a díjak felajánlásával. A különdíjat a Kandó Kálmán Iskolai Alapítvány biztosította –írta a BAON a fejleményekről.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook

 

 

 

 


Hasonló cikkek