Tóth Bettina búcsúzott az X-Faktortól

Az X-Faktor 6. élő showjában ismét Tóth Bettina párbajozott, ellenfele ezúttal Gulyás Roland volt. A párbajt “a verseny férfihangja” nyerte; ByeAlex sírva búcsúzott kedvenc mentoráltjától. A végső győzelemért Ricco és Claudia, Serena Rigacci és Gulyás Roland küzdhet meg a jövő heti döntőben. 

A “kis gelato”, Serena Rigacci, a mezőny egyetlen rappere, Tóth Bettina, a Szlovákiából érkezett páros, Ricco és Claudia, valamint Gulyás Roland mérkőzött meg szombat este az X-Faktor színpadán a döntőbe jutásért.

A versenyzők az este folyamán két dalt adtak elő. Serena Rigacci elsőként Britney Spears Toxic című dalával lépett színpadra, az amerikai énekesnőénél jóval szolidabb szerelésben – Alex ugyanis szigorú pótpapaként vigyáz fiatal mentoráltja erkölcseire. A zsűrinek tetszett az olasz lány produkciója, Gáspár Laci szerint olyan volt, mintha Britney dalát Christina Aguilera adta volna elő, akinek köztudottan csodálatos hangja van, szemben az eredeti előadóval. Serena másodikként a Don’t let me down című számot énekelte, a zsűri állva tapsolta meg a produkciót. Gáspár Laci ismét dicsérő szavakkal illette a 15 éves versenyzőt: “ez a kislány bármit énekel, beleteszi magát”.

Serena második dala egy igazán érzelemdús sláger! 😍 #xfaktorhu

A post shared by X-Faktor (@xfaktorhun) on

Ricco és Claudia elsőként Zséda Ajtók mögött című dalát adta elő. A páros a verseny során most először ejtett hibákat az éneklésben, ennek ellenére Puskás Peti szerint a produkció erős volt, mégpedig azért, mert Claudia éneklés közben “végre kinyílt”. Gáspár Laci osztotta mentortársa véleményét, szerinte Claudia úgy énekelt, hogy a műsorszám alatt szinte látta őt gyerekkorától kezdve felnőni. Majd hozzátette: “Ezért csodálatos az éneklés, mert egy dalban el lehet mondani a lelkedet, az egész életedet.” A páros másodikként George Michael és Mary J. Blige As című számát vitte színpadra, amit a zsűri álló tapssal jutalmazott. Puskás Peti szerint az este legjobb produkcióját láthatták. “Ezek azok a pillanatok, amik megtörténnek” – méltatta az előadást Radics Gigi. Alex – tőle szokatlan módon – szintén megdicsérte a párost, szerinte “iszonyatosat” énekeltek, egyetlen félrecsúszott hang nélkül.

Ricco és Claudia egy klasszikus George Michael dallal érkezett! 🎩 #xfaktorhu

A post shared by X-Faktor (@xfaktorhun) on

A ByeAlex anyukája szerint okos, izgalmas és cuki Tóth Bettina elsőként Kanye West és Jay-Z közös rapszámát adta elő. A produkció Radics Gigit “nem vitte magával”, Alex szerint azért nem, mert “akkora power volt benne, hogy Gigi leesett róla”. Puskás Peti őrjöngő csivavához hasonlította a lányt, aki nem mellesleg – amióta nincs versenyzője – a kedvence lett. Alexnek a második dalválasztással nem titkolt szándéka volt, hogy meglepetést okozzon, Bettina ebben a produkcióban ugyanis nem rappelt, hanem énekelt. Fluor Tomi Képkockák című száma Gáspár Laci szerint jó választás volt, mert a 17 éves lány ebben a dalban meg tudta mutatni, hogy énekelni is tud, és ezzel esélyes lett a döntőbe jutásra.

Gulyás Rolandnak – akit Radics Gigi “zenei  időutazóként” konferált fel – Cserháti Zsuzsa Kicsi, gyere velem rózsát szedni című örökzöld slágerével nem sikerült elkápráztatnia a zsűritagokat. Gáspár Laci hiányolta, hogy Roland nem “halt bele” a dalba, szerinte úgy énekelt, mint aki felmondja a leckét. Alex azonban úgy gondolta, hogy ennek ellenére Rolandnak a döntőben a helye. A fiú másodikként Jon Bon Jovi Livin’ on a prayer című számát énekelte, de a zsűri ezt a produkciót sem értékelte átütőként. Laci szerint ez csak “tinglitangli rockocska” volt, és dühös lett Gigire, amiért nem tudta kihozni a fiúból azt, amit kellett volna. Puskás Peti is hangot adott bizonytalanságának, miszerint nem biztos benne, hogy Rolandnak a döntőben a helye.

A zsűri összegzése alapján az este folyamán Ricco és Claudia párosa teljesített a legjobban. Gáspár Laci úgy vélte, nem az a kérdés, hogy ki fog a döntőbe jutni, hanem az, hogy ki fog párbajozni. A nézők döntöttek, az X-Faktor 6. élő showjában Tóth Bettina és Gulyás Roland mérkőzhetett meg a versenyben maradásért.

A párbaj dalok elhangzása után a zsűri értékelte a produkciókat. A két versenyző két-két szavazatot kapott a zsűritagoktól, ezért annak az énekesnek kellett távoznia, akire a nézők a legkevesebb voksot adták. A nézők szavazatai alapján a 2017-es X-Faktor Tóth Bettina számára ért véget. A versenyző és mentora sírva búcsúztak egymástól, de Alex megígérte a lánynak, hogy nem fogja elengedni a kezét. A műsorvezető, Kiss Ramóna szerint a Bettina nemcsak a stílusával írt történelmet az X-Faktor életébe, hanem azzal  is, hogy sikerült megríkatnia ByeAlexet.

Kiemelt kép: youtube.com

Kapcsolódó cikkünk: Berta Dani búcsúzott az X-Faktortól

Vélemény, hozzászólás?