Tovább bővítenék a két éves salgótarjáni gyárat

Fejlesztésre készül Salgótarjánban – az elektromos autók akkumulátoraihoz alkatrészeket gyártó – Bumchun Precision Hungary Kft. A megyeszékhely közgyűlése ezt segítendő módosította az építési övezetet az ipari parkban levő területen – számolt be az MTI

Fekete Zsolt polgármester a múlthét pénteki rendkívüli közgyűlésen  ismertette: a 6225/15 helyrajzi számú ingatlanon működő kft. jelentős fejlesztést kíván megvalósítani a területen, amire a hatályos szabályozás nem biztosít lehetőséget. Az érintett részt gazdasági általános területté sorolták át, így a megengedett legnagyobb beépíthetőség 50-ről 60 százalékra módosult. A módosításhoz az állami főépítész hozzájárult.

Az MTI úgy tudja, hogy egy új csarnok megépítése miatt volt szükség a döntésre, amit egyhangúlag, 12 igen szavazattal hoztak meg a képviselők.

A dél-koreai Bumchun Precision két éve települt Salgótarjánba. A 150 embernek munkát adó cég elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt alkatrészeket, és eddig mintegy 13,3 milliárd forintos beruházást hajtott végre a városban. Információink szerint az új csarnokkal nagyléptékű kapacitásbővítés valósulhat meg, a dolgozói létszám pedig elérheti az ötszáz főt is.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek