Tovább emelkedtek a budapesti albérletárak

Az újabb koronavírus-hullám ellenére lassuló ütemben ugyan, de folytatódott a budapesti albérletárak növekedése az év elején, januárban átlagosan majdnem 159 ezer forintot kértek a fővárosban egy kiadó lakásért, ami 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi kínálati árat – közölte a Rentingo.com csütörtökön az MTI-vel.

A közösségi albérletkereső platform úgy véli, ez beleillik egész éves prognózisába, amely szerint a budapesti bérleti díjak az év második felére érhetik el a 2020-ban indult áresés előtti szintet.

Ugyanakkor rámutattak, hogy a bérlők fizetőképessége nem tud lépést tartani a növekvő árakkal, így fokozatosan nyílik az olló a kereslet és kínálat között. Adataik szerint míg idén januárban a kínálati ár a 159 ezer forintot, a keresleti ár viszont csupán a 144 ezer forintot közelítette meg.

A közlemény szerint ez a tendencia felerősíti a bérbeadói versenyt, és így még fontosabbá válnak az ingatlanok tulajdonságai, valamint a hirdetések hatékonysága.

A Rentingo.com szerint egy gyorsan és jó áron kiadható lakás egyik legfontosabb tulajdonsága a lakás elhelyezkedése. Emellett felértékelődött az erkély, az egyre terjedő home office miatt ugyanis nőtt az ilyen lakások népszerűsége.

A 2017. végén indult Rentingo.com olyan bérbeadási platform és közösségi oldal, amely összeköti a bérbeadókat, a bérlőket és a szobatárskeresőket.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek