Tovább fejlődhet Szentes

A település Csongrád-Csanád megye egyik legjelentősebb városa. Mind gazdaságilag, mind kulturálisan fontos szerepet játszik a megye életében. Most pedig tovább fejlődhet.

A hírt Farkas Sándor, miniszterhelyettes osztotta meg közösségi oldalán. Ebben az évben több helyszínen, számos fejlesztés előkészítése kezdődhet meg, Magyarország kormányának támogatásával. Főutakat, csomópontokat fejlesztenek, és problémás szakaszokat újítanak fel és megkezdődik a Kurca-híd létesítményeinek tervezése.

Ennek köszönhetően biztonságosabbá és gyorsabbá válik majd a közlekedés, mely a tervezők és kivitelezők, valamint támogatók reménye szerint egyéb pozitív gazdasági vonzatokat is eredményeznek. Például megkönnyítik a vállalkozások helyzetét.

A Facebook –posztban többek között a következő olvasható:

Döntött a kormány: kezdődhet a szentesi Kurca-híd és a kapcsolódó létesítmények megépítésének előkészítése! Schanda Tamás miniszterhelyettes kollégámmal a mai parlamenti ülés előtt átbeszéltük Szentes és a térség ügyeit. A közeljövőben megkezdődhet:

– a 451. számú főút Kiskunfélegyháza és Szentes közötti szakasza fejlesztésének előkészítése,

– az M5 autópályán Csengelénél a csomópont megvalósításának előkészítése, valamint

– a 4405. jelű összekötő út problémás szakaszának felújítása is.

Farkas Sándor kiemelte, hogy a kormány Szentesre és a térségre is nagy figyelmet fordít. E szerint akár még további támogatás is várható majd a jövőben, pályázatok függvényében.

Farkas Cs. Tekla

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek