Tovább fejlődik Baks: parkolókat alakítanak ki

Számos helyszínen új parkolókat alakítanak ki, hogy könnyebb legyen a megközelítés és több hely legyen az autókkal érkezők számára.

2019-ben már kiviteleztek egy nagyobb beruházást, ezek a munkák sikeresen zárultak le. Idén pedig folytatni szeretnék a sort, hogy még komfortosabban lehessen közlekedni a településen.

Mostanában főleg az Egészségház és a Tűzoltómúzeum előtt parkolnak sokan, itt kívánják növelni a parkolóhelyek számát. Valamint a műfüves pályánál is sokszorozzák a járműpihenők lehetőségeit – közölte Búza Zsolt, faluvezető.

A műfüves pályát eddig leginkább az általános iskolások használták, de a koronavírus enyhülésével szeretnének alkalmat adni, hogy bárki élvezhesse a szabad sportolás örömeit a területen. Hiszen éppen a covidos időszakban bizonyosodott be legfőképp, hogy mozgásra nagy szükség van.

Éppen ezért a pályánál nem csak autóbeállókat létesítenek, hanem terveik szerint elősegíteni a családbarát időtöltést is. Padokat és bográcsozáshoz szükséges eszközöket szereznek be, hogy egy-egy összejövetelkor főzhessenek is.

A projektekre az országos közfoglalkoztatási program keretein belül nyílik esély.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: delmagyar.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek