Tőzsde – Mínuszban álltak az indexek New Yorkban

Mérsékelt mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedd este.

Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,18 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,08 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,17 százalékos csökkenést jelzett.
A kezdeti optimistább befektetői hangulatot tükröző pozitív nyitás után mérsékelt mínuszba fordultak az indexek New Yorkban annak hatására, hogy ismét erősödtek a recessziós félelmek az amerikai kötvényhozamgörbe alakulása folytán, amelyet a recesszió előjelének tekintenek pénzügyi elemzők.
Kedden a pénzügyi ágazat, valamint az energiaipar részvényei teljesítettek a leggyengébben, az ingatlanszektor és a kommunikációs szolgáltató vállalatok papírjai kedvezőbben szerepeltek.

A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját lefelé húzta egyebek mellett a UnitedHealth Group részvényének 2,7 százalékos, a JP Morgan 1,2 százalékos, a Boeing, a Goldman Sachs és az American Express 0,8 százalékos gyengülése, valamint az Apple 0,7 százalékos esése.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára emelkedett. Közép-európai idő szerint este nyolc óra körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónként (159 liter) 92 cent (1,72 százalék) plusszal, 54,56 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 50 centes (0,86 százalékos) emelkedéssel 58,62 dollár volt.
Az arany unciánkénti ára 0,84 százalékkal, 12,85 dollárral 1550,05 dollárra emelkedett.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1090 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1104 dollár után.

 


Hasonló cikkek