Tőzsde – Pluszban álltak az indexek New Yorkban

Erős kezdést követően pluszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön  este.

Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,88 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,48 százalékos pluszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,66 százalékos emelkedést jelzett.
Csütörtökön főként az adott lendületet a tőzsdei árfolyamok emelkedésének, hogy a kínai kereskedelmi minisztérium csütörtöki közlése szerint az Egyesült Államok és Kína megállapodott abban, hogy a kétoldalú kereskedelmi tárgyalások előrehaladásával párhuzamosan megszüntetik az egymás termékeire korábban bevezetett pótvámokat.

A csütörtöki kereskedés nyertese az energiaszektor és a pénzügyi ágazat volt.

Egy százalék feletti nyereséget mutatott a technológiai és a kommunikációs szolgáltatási ágazat indexe is, a kereskedelmi konfliktusok fejleményeire érzékenyen reagáló chipgyártók is jól szerepeltek. Ezzel szemben az ingatlanszektor mutatója mintegy 1,3 százalékos mínuszt jelzett.
A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a Ralph Lauren ruházati, lakberendezési termékeket és parfümöket gyártó cég részvénye volt több mint 13 százalékos plusszal, annak hírére, hogy a vállalat negyedéves profitja felülmúlta az előzetes várakozásokat, részben a növekvő kínai keresletnek köszönhetően.
Az Animal Planet csatornát is tulajdonló Discovery részvényárfolyama mintegy 9,5 százalékos pluszban állt, miután negyedéves eredményét kedvezően fogadták a befektetők.

A Qualcomm részvénye eredménybeszámolójának köszönhetően erősödött 7,5 százalékkal.
Az Expedia online utazási iroda részvénye a várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményre több mint 26,5 százalékos gyengüléssel reagált. A TripAdvisor részvénye is több mint 20,5 százalékos mínusszal állt, emellett a Booking Holdings papírja is 7,6 százalékot gyengült.
A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára a kedvező hangulatban emelkedett. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 23 cent (2,18 százalék) plusszal, 57,58 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 88 centes (1,43 százalék) emelkedéssel, 62,62 dollár volt.
Az arany unciánkénti ára 1,78 százalékkal, 26,65 dollárral 1466,45 dollárra csökkent.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1047 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1062 dollár után.

 


Hasonló cikkek