Tőzsde – Vegyes kezdés New Yorkban

Vegyes indexekkel indult szerdán a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,01 százalék, az S&P-500 index 0,07 százalék csökkenéssel, a Nasdsaq Composite index 0,08 százalék emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Az Apple várakozáson felüli eredményt tett közzé a keddi zárás után, részvénye a tőzsdén kívüli forgalomban négy százalék nyereséget ért el, a szerdai kereskedést pedig három százalék árfolyam-emelkedéssel kezdte.

A piacok a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság kedd-szerdai ülésének az eredményére és az amerikai gazdaság állapotáról alkotott véleményére várnak. Elemzők nem számítanak az irányadó dollárkamat megemelésére, a gazdasági helyzetértékelés megfogalmazásától azonban jelzéseket várnak a monetáris politika jövőbeni alakulására.

A befektetői figyelem emellett elsősorban a folyamatban lévő negyedéves tőzsdei eredmény-beszámoló szezon publikációira irányul. A nap folyamán a nagyobbak közül a Kraft Heinz, MasterCard, Estee Lauder, AIG, Tesla Motors, Avis Budget, Spotify, Sprint, FireEye és Fitbit beszámolójának a közzététele esedékes.

Az olajár csökkent, a Brent 0,68 százalékkal hordónként 72,63 dollárra, a WTI 0,12 százalékkal 67,17 dollárra.

A dollár árfolyama négy havi csúcsról korrigált kissé lefelé, az arany ára pedig négy havi mélypontról felfelé. Az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben 1,1998 dolláron, az arany határidős jegyzése legközelebbi teljesítésre 0,08 százalékkal unciánként 1307,80 dollárra emelkedett.

 


Hasonló cikkek