Tőzsde – Vegyesen álltak az indexek New Yorkban

Vegyesen, mérsékelt elmozdulással álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfőn este.

Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,06 százalékos pluszban, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor’s 500-as mutatója 0,15 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,12 százalékos csökkenést jelzett.
Hétfőn mérsékelt volt a befektetői kockázatvállalási hajlandóság az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktusok rendeződésével szemben támasztott kételyek miatt. Donald Trump amerikai elnök a hét végén elégedetlenségének adott hangot, lassúnak nevezte az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások haladását, és leszögezte, hogy az Egyesült Államok csak egy, a “számára kedvező” megállapodásba fog belemenni.

 A hétfői kereskedés vesztese az egészségügyi szektor mellett a kommunikációs szolgáltatási ágazat volt.
A 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatóját erőteljesen felfelé húzta a Boeing részvénye. A repülőgépgyártó papírja több mint 4 százalékos plusszal állt, annak hírére, hogy a vállalat várakozásai szerint a légi katasztrófákat eredményező mulasztások következtében átmenetileg földre kényszerített 737 MAX típusú repülőgépei januárban újra forgalomba állhatnak.
Ezzel szemben a Qualcomm chipgyártó 2,3 százalékos gyengüléssel állt, miután a Morgan Stanley leminősítette a vállalat részvényét.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két kőolajfajta ára minimális mértékben változott, szerény emelkedés és csökkenés között ingadozott. Közép-európai idő szerint este háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 7 cent (0,12 százalék) mínusszal, 57,17 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 3 centes (0,05 százalék) emelkedéssel, 62,54 dollár volt.
Az arany unciánkénti ára 0,36 százalékkal, 5,25 dollárral 1457,65 dollárra csökkent.
A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1038 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1035 dollár után.

 


Hasonló cikkek