Trianonra emlékeztek Kecskeméten

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából emlékezett meg pénteken a kecskeméti önkormányzat a a trianoni békeszerződés évfordulójáról a Lestár téri Trianon-emlékműnél.

Beszédet mondott Prof. dr. Sztachó- Pekáry István alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy a békediktátummal Magyarországot nem megbüntetni akarták, hanem elpusztítani. Ennek módja a kivéreztetés volt, amit az ország szuverenitását teljesen semmibevevő cikkelyek biztosítottak. Rámutatott: az emléknap szimbolikus üzenete, hogy a lélekben, hitük erőssége alapján, nem pedig más népek és szövetségek erején és felhatalmazásán dől el a népek sorsa.

A beszédet követően egyebek mellett Kecskemét önkormányzata, a Szövetség a Hírös Városért képviselői és a repülőbázis is elhelyezte az emlékezés koszorúját az emlékmű lábánál.

A Nemzeti Összetartozás Napja

Az Országgyűlés 2010. május 31-én a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját, június 4-ét.

Forrás: Bács-kiskun Megyei Hírportál

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek