„Tudom, mi zajlik a show hátterében!”– interjú Fehérvári Gábor Alfréddal, az idei Euróvíziós Dalfesztivál szakkommentátorával

Nemrég debütált Freddie és zenekara egy fergeteges másfél órás koncerttel Tatabányán. A Csónakázó-tónál majálisozó közönség a híres énekessel együtt énekelt, főként a Pioneert fogadták kitörő lelkesedéssel. Fellépése után beszélgettünk vele.

 

 

Wágner Zsanett: Hogy vizsgázott a megyeszékhely közönsége?

Fehérvári Gábor Alfréd – Freddie: Nagyszerű érzés, amikor az énekes egy számára ismeretlen városba viszi el a dalait és a közönség együtt él velük, illetve a zenekarral. Gyakorlatilag mi nélkülük nem vagyunk, abban reménykedni tudunk csak, hogy ők pedig nélkülünk nincsenek.

 

 

– Első fellépés?

– Győrben volt, egy kicsi pubban. Megvolt a hangulata. Két szál gitárral, bedrótozva játszottuk a kedvenc dalainkat… Olyan hely volt, ami sem az élőzenére sem egy kilencven fős tömegre nem volt felkészülve. Mégis szuper volt!

– Ha már kedvenc dalok! LGT feldolgozást is hallhattunk a koncerten. Példaképek?

– Szakmailag nem lehet megkerülni őket. Zenekarról beszélünk, több tucat olyan dallal, amik még 100 év múlva is megállják majd a helyüket. A koncerteken medlit játszunk, olyan válogatást, amikor három számból készítünk egyet. Mertük bevállalni, mert nagyon intelligens, érett gondolkodásúak érdeklődnek a koncertjeink iránt mindamellett, hogy fiatalok is jönnek. Szerencsére olyan visszajelzéseket is kapunk, hogy a közönség tagjai pár perc erejéig újra átélik a fiatalabb éveiket, megfiatalodnak.

– Talán már túllendült az Euróvíziós Dalfesztivál adta csalódottságon. Átértékelték a történteket?

– Eltelt egy év és bebizonyosodott, hogy a Pioneer győzött. Az a kétszer három perc, amit stockholmi színpadon tölthettem mindenképp varázslatos emlék. A tudásomhoz mérten a lehető legjobban szerettem volna énekelni. Most már nem szeretném arra fecsérelni az energiám, hogy azt taglaljam, mennyire csalódottak vagyunk. Nyilván van hiányérzetünk az eredménnyel kapcsolatban, de inkább abból szeretnénk építkezni, hogy a közönség nagyon sokat segített abban, hogy gyorsabban átlendüljünk ezen. Nagyon jólesik az összefogás, ami a produkciónkat kísérte, ennél igazából nincs fontosabb. Ezért is volt kellemetlen a helyezés, mert nagyon szerettünk volna jó eredményt elérni. Fantasztikus, hogy ettől függetlenül mellettem, mellettünk maradtak. Inkább erre szeretnék most már koncentrálni és előre figyelni. Van új dal, koncertezünk…

– Szakkomentátor lesz az idei fesztiválon. Pár nap és indul Kijevbe. Mi lesz a feladata a helyszínen?

– Izgulok, de biztos vagyok benne, hogy megoldom a feladatot. Szeretek ismeretlen vizekre evezni. Az biztos, hogy Rátonyi Krisztával kettesben közvetítem az eseményeket a versenyről. Olyan apróságokkal, különleges információkkal készülök, amelyek a nézők számára nagyon érdekesek lesznek. Én tudom, hogy mi zajlik a show hátterében.

– Sikeres lesz az idei dal?

– Pápai Jocinak egy dolga van: saját magát adnia. Egy igazi kesergő az Origo, és ha kellő áhítattal és szenvedéllyel tudja előadni, ahogy ezt már láthattuk tőle az itthoni döntőben, akkor megérintheti a dalfesztivál nagyon érzékeny közönségét.


Névjegy

Fehérvári Gábor Alfréd

Született: 1990. április 8., Győr

Érdemek: A Rising Star negyedik helyezettje, A Dal 2016 győztese

Elismerések: Instyle Style Award – Legstílusosabb férfi (2017)

InStyle Style Award – Fiatal tehetség (2016)

Petőfi Zenei Díj – Az év felfedezettje (2016)

VIVA Comet – A legjobb dal (2016)

Kislemezek: Csodák (2017)

Na jó Hello (2016)

Ez a vihar (2016)

Mary Joe (2015)

Neked nem kell (2015)

Pioneer (2015)

Kapcsolódó cikkeink:

„Ez édes teher”- interjú Fehérvári Gábor Alfréddal, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevőjével

 


Hasonló cikkek