Tudta nélkül vették el az állampolgárságát

A hétvégi választások alkalmával derült ki, hogy elvették a férfi szlovák állampolgárságát. Pallér Péter a szavazóhelyiségben szembesült a ténnyel, hogy nem szavazhat, melynek okára némi utánajárással kapott magyarázatot: április 8-án elvették az állampolgárságát, sőt a tartózkodási engedélyétől is megfosztották és még csak nem is értesítették róla.

Az ügy véletlen egybeesése, hogy az ügyintézés dátuma napra pontosan megegyezik a magyarországi parlamenti választások időpontjával is. Pallér Péter a JOBBIK felvidéki tagozatának egyik szervezője volt, aki nyáron kapott egy levelet azzal kapcsolatban, hogy mely másik országnak az állampolgára még. A válaszlevelére, melyben arról érdeklődött, mire alapozza a belügyminisztérium ezt a feltevését, mai napig nem érkezett válasz. Az okmányait rendszeresen gond nélkül használta, így az ügynek a napokban utána jár és ha kell, bírósághoz is fordul.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek