Túlélőcsomagot kaptak a makóiak

A településen mindent megtesznek a járványügyi intézkedések betartásának érdekében, ehhez járult hozzá az önkormányzat egy-egy túlélőcsomaggal.

A csomagokat a Magyar Posta Zrt. szállítja a makói lakosoknak, melyek tartalma két darab FFP2-es maszk, két darab kézfertőtlenítő és egy tájékoztató füzet, hogy minden lényeges információt megtudjanak a vírusról, védekezésről, oltásokról.

Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig a háziorvosok rendelőjébe látogatott el néhány csomaggal. Erről fotót is posztolt a közösségi oldalán.

S bár az oltásokkal és a korlátozásokkal kapcsolatban még mindig megosztók a vélemények a közösségi oldalakon, egy biztos: már mindenki nagyon szeretne megszabadulni a járványtól és az általa okozott kellemetlen, furcsa helyzettől. Egyre több helyen hívják fel a figyelmet arra, hogy ne csak embertársaink és magunk testi egészségére vigyázzunk, hanem ügyeljünk a mentális jóllétünkre is. Erre megoldásként szakemberek is a mozgást és a pozitív gondolkodást javasolják.

Valamint azt, hogy ha a személyes találkozást nem engedhetjük meg magunknak, akkor telefonon vagy az internet adta lehetőségek egyikén rendszeresen beszélgessünk szeretteinkkel, barátainkkal. A maszkból és kézfertőtlenítőből álló csomag tehát, biztosan javítja a helyzetet, az összetartás pedig támogatja a lelket. Mert, ahogy Farkas Éva Erzsébet, Makó vezetője mondta: „Együtt sikerülni fog!”

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek