Túlélte a balesetet, de pénzbüntetésre és eltiltásra számíthat

A vétkest még az ág is húzza.

A Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a tilos jelzés ellenére a vasúti átjáróba hajtott, és így összeütközött egy menetrend szerint közlekedő vonattal. A 35 éves férfi 2020. szeptember 4-én személykocsival Kisapáti felől Tapolca irányába közlekedett, amelynek során az utat keresztező vasúti átjáró fénysorompójának tilos jelzését figyelmen kívül hagyta, és az átjáróba hajtott.

Ekkor ért oda a Tapolca felől érkező vonat, amelynek mozdonyvezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A személygépkocsit vezető férfi a baleset következtében súlyos, életveszélyes, illetve maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett, míg a vonat személyzete és utasai közül senki sem sérült meg. A mozdony azonban az ütközés miatt nem közlekedhetett tovább, a fénysorompó is megrongálódott. A vasúti átjáró helyreállítása, biztonságossá tétele négy órát vett igénybe.

Az ügyészség a férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására és a közúti járművezetéstől történő eltiltására tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak.

kreszvaltozas.hu


Hasonló cikkek