Turisztikai központot adtak át Bácsalmáson

Hivatalosan is átadták, és megnyitotta kapuit a Bácsalmási Rakéta Ökoturisztikai Látogatóközpont, amely részben abból a nettó 382 millió forintos pályázati forrásból valósult meg, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), természeti, történeti és kulturális értékeket bemutató turisztikai pályázatán nyert a város.

A természeti értékeket bemutató fejlesztés része a látogatóközpont mellett a város szívébe beékelődve a Kossuth Parkban található őspark területén kialakított Kígyós Tanösvény, amely mellett folydogál a Kígyós patak. A tanösvényhez tartozik még egy fákkal körülvett emelt szintű terasz is, amely közelebb visz minket a fák lombkoronáihoz, ahol az ott élő állatokat is megcsodálhatjuk.

Egy a múltban még jégelhárító rakétaközpont működő területen  az önkormányzat az elnyert pályázati forrásból itt alakította ki a Rakéta Ökoturisztikai Látogatóközpontot, amely mellett megvásárolt egy hathektáros területet is ahol kialakítottak egy tanösvényt is.

A látogatóközpont teljesen felszerelt, többek között kialakításra került étkező, mosdók, zuhanyzók, egy nagyobb foglalkoztatóterem, valamint a város és a környék természeti értékeit bemutató kiállítást is berendeztek, felette pedig egy kilátóteraszt alakítottak ki.A későbbi tervek között szerepel egy olyan átalakítás is amely lehetőséget adna ifjúsági táborok megszervezésére is.

Maczkó József Kelebia polgármestere, a Felső-Bácskai Homokháti Értékmegőrző Natúrpark Egyesület elnöke szerint a bácsalmásiak igazán büszkék lehetnek, hogy mertek egy ilyen vállalkozásba bele­fogni.

Prokop- S. Krisztina

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek