Turizmussal foglalkozó szakemberek találkoztak Miskolcon

A borsodi megyeszékhelyen tartotta szakmai napját a Magyar Fesztivál Szövetség. A rendezvény résztvevői megismerkedhettek a legújabb turisztikai felmérések eredményeivel, a jogszabályi változásokkal, és számos olyan ötletet is hallhattak, amik segítik majd őket egy sikeres évad lebonyolításában.

Kiss Gábor alpolgármester nyitotta meg a találkozót, aki röviden beszélt Miskolc turisztikai eredményeiről, jövőbeli terveiről és a térségben történő fejlesztésekről is. Bíró Tibor, a Cine-Mis Nonprofit Kft. igazgatója vetítéses előadásában elsősorban a Kocsonyafarsangra és a helyi filmfesztiválra helyezte a hangsúlyt. Miskolcnak nemzetközi hírű rendezvényei vannak, közülük az Operafesztivál és a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kiérdemelte a kiváló minősítést a Magyar Fesztivál Szövetségtől.

A szakmai nap során több előadás elhangzott és kötetlen beszélgetésre is sor került. Elekes Zoltán, a Magyar Fesztivál Szövetség alelnöke szervezésében és moderálásával zajlott a program, mely során valamennyi elhangzott előadással kapcsolatban feltehették kérdéseiket a jelenlévők. Valamennyi előadó igyekezett segítséget nyújtani a rendezvényszervezőknek abban, hogy sikeres és a turisták számára vonzó programokat tudjon összeállítani.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció

 


Hasonló cikkek