Tűz miatt a művelődési ház lett a tantermük 

Január harmadik hétvégéjén leégett a királyhegyesi iskola kazánháza, ezért ideiglenesen a szomszédos művelődési házban tartják meg a tanórákat.

A Csongrád-Csanád megyei kistelepülés mindösszesen körülbelül 680 lelket számlál, jelenleg csak alsós oktatás folyik az iskolában, ahol húsz diákot két pedagógus tanít. A katasztrófa szombaton történt, így szerencsére senki sem sérült meg és az intézmény is épen maradt, de a fűtést még nem tudják megoldani, ezért kellett átköltöztetni a kisdiákokat. Hamarosan érkezik hozzájuk szakember, aki felméri a károkat és megpróbálja kideríteni a tűz okát.

A hétvégén is dolgozó fűtős vette észre szombat reggel, hogy füst szivárog a kazánból. A szegedi főügyelet, miután értesült a bajról, a makói, a mezőkovácsházi és az orosházi tűzoltókat riasztotta – számolt be róla a delmagyar.hu

Horváth Lajos, faluvezető elmondta, hogy az iskola természetesen biztosítva van, de azt még nem tudják, hogy mennyi kártérítést fizetnek majd és mikor költözhetnek vissza. Addig a művelődési ház könyvtárszobájában és klubszobáiban tanulnak a gyerekek.

Bár nagy volt a riadalom és a kárfelmérés még tart, a legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. Hétfőn rendkívüli szünetet rendeltek el, azóta pedig zavartalan az oktatás.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: delmagyar.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek