Ügyvezetői sajtótájékoztató és szurkolói ankét a DVTK-nál

Sajtótájékoztatón tekintette át a DVTK- szakosztályok aktualitásait Szabó Tamás ügyvezető pénteken, ám előzetesen még átvette a Miskolc Autó igazgatójától azokat az új, Volkswagen típusú személygépkocsikat, amiket a Diósgyőr labdarúgói fognak használni.

Az elmúlt hetekben a DVTK Jegesmedvék jégkorongozói és az Aluinvent DVTK kosárlabdázói is megkapták már SKODA, illetve SEAT márkájú autóikat, most a focistákra került a sor. A Miskolc Autó kiemelt támogatója a sportklubnak, együttműködésük több évre tekint vissza. Sándor Attila cégvezető szerint azért volt remek időpont ez a februári az új flotta átnyújtására, mert plusz motivációt adhat a játékosoknak a tavaszi fordulókhoz.

Megérkeztek az új autók a DVTK focistái számára / PTV Fotó: Vona Ildikó
Megérkeztek az új autók a DVTK focistái számára / PTV Fotó: Vona Ildikó

Szabó Tamás az ügyvezetői sajtótájékoztatón részletesen áttekintette a DVTK aktuális helyzetét. Az infrastrukturális háttérről elmondta: folyamatosan fejlődik, újabb pályák épülnek, a stadionrekonstrukció a terveknek megfelelően zajlik, 2018 tavaszán pedig el is foglalhatják majd új otthonukat.

A szakosztályok bemutatását labdarúgással kezdte. Személyes véleményét röviden úgy fogalmazta meg: sokkal jobb eredményeket várt a focistáktól. A teljesítmény javítása érdekében döntöttek változtatások mellett. A csapatot a vezetőedző javaslatai alapján állították össze, így néhányan máshová igazoltak és érkezett négy karakteres játékos. Jelenleg a keretben három aktív válogatott található, más a spanyol élvonalban szerepelt korábban, ezért várja a DVTK- tól, hogy a mezőny első felében zárjon a bajnokság végén.

A kosárlabdában szintén nem úgy sikerült a bajnokság eddig eltelt része, ahogy szerették volna. Az alapszakasz koncepciója szerint több játéklehetőséget akartak biztosítani a magyar játékosoknak, ami nem hozta meg a várt eredményt. Ezért változtattak a kereten, és abban egyeztek meg Maikel López vezetőedzővel, hogy a hátra lévő időt a Magyar Kupa döntőjére és a rájátszásra való fizikai, taktikai felkészülésnek rendelik alá. A kupában a Cegléd ellen játszanak a négy közé jutásért, ahol van esély jó eredményre, a bajnokságban pedig célul tűzték ki – a hatodik helyről indulva – a legjobb négy közé jutást.

A DVTK jégkorong csapata a várakozásoknak megfelelően jól szerepel. Végig vezetve nyerte az alapszakaszt, a Magyar Kupa döntőjében elszenvedett veresége után is a legrosszabb eredménye az ezüstérem volt. A bajnoki rájátszásában az FTC ellen biztos továbbjutást vár az ügyvezető, és az elődöntőben is komoly esélyt lát a döntőbe jutásra.

Nemrég tért vissza a sakk a diósgyőri sportok közé, és a várakozáson felül teljesít a DVTK az élvonalbeli sakk bajnokságban. Újoncként a második helyen áll a csapat, ami azt mutatja, hogy minőségi munka folyik. A DVTK Volán asztalitenisz csapata szintén újonc az élvonalban, ők viszont nagyobb nehézségekkel küzdenek, és jelenleg hátulról a második helyen állnak. Vezeti viszont csoportját a második és a harmadik csapat az NB II.-ben és az NB III.-ban. Fontos célnak tűzték ki az egykor legendás miskolci “pingpongélet” újjáélesztését, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor a következő idényben már az asztalitenisz bajnokság három legfelső osztályában indíthat csapatot a DVTK.

Nagy figyelmet fordítanak az elkövetkező időszakban is az utánpótlásképzésre, valamint a szurkolókkal történő kapcsolattartásra. Legközelebb a labdarúgók rendeznek szurkolói találkozót a miskolci Generali Arénában, 2017. február 15-én, szerdán 19:30-tól. A programon részt vesz Benczés Miklós sportigazgató, Horváth Ferenc vezetőedző, a DVTK szakmai stábja (Barney Lord, Szalma Pál, Szamosi Tamás, Veréb György), Elek Ákos csapatkapitány és az új játékosok (Busai Attila, Fülöp István, Nagy Tibor, Szarka Ákos) is ott lesznek.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek