Új arculattal kezdte évadát a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Évadnyitó társulati ülésen gyűltek össze a muzsikusok a nyári szünet végén, majd utána azonnal hangszeres próbára mentek.

 

Szászné Pónuzs Krisztina igazgató és Gál Tamás művészeti vezető tartott egy rövid köszöntőt, illetve tájékoztatót a zenekar életében, munkájában bekövetkezett változásokról.

Új arculattal kezdik meg a 2015/16-os évadot a Miskolci Szimfonikusok. Az ígéretes dizájn a négy őselemre épül, ami maga után vonta a bérletek nevének megváltozását is. A Népszerű bérletből Tűzvarázs lett és közkedvelt nyitányokat, szimfóniákat versenyműveket tartalmaz. A Gyöngy bérlet Hangforrás névre váltva oratórikus és vokális jellegű műveket tűz majd műsorára. Újra szerepel a zenekar a Szezonbérletben is, öt koncerttel. Valamennyi hangversenyen olyan nagyszerű szólistákat, karmestereket és nemzetközi sztárokat hallhat a közönség, mint például Baráti Kristóf, Kocsis Zoltán, Vashegyi György, Hollerung Gábor, Elisabet Strid, vagy a híres Wagner-dirigens, Ivan Anguelov.

Tovább folytatódnak a gyermek- és ifjúsági programok, valamint az idei műsorban is szerepelnek Promenád- és Aperitif-koncertek. Az évad első nagy eseménye a szeptember 4–6-áig tartó „Neked játszunk” elnevezésű fesztivál, mely során lesz térzene, vár-szerenád, hangszeres bemutatók, interaktív játékok gyerekek és felnőttek részére. Ezt követően, októberben kezdődnek el a Tűzvarázs és Hangforrás bérletek hangversenyei.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek