Új bölcsőde épül Jánoshalmán

Megépülhet az új bölcsőde Jánoshalmán, amire nagyon nagy szükség van. A tervek szerint már idén átadásra kerül majd.

Új bölcsőde épül a Bács-Kiskun megyei Jánoshalmán európai uniós támogatással – közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Czeller Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az óvoda dolgozói és a szülők kérésére döntöttek a fejlesztés mellett, amit a növekvő gyermeklétszám is indokol: 2020-ban 73, 2021-ben pedig 88 gyermek született Jánoshalmán.

 két csoportszoba kialakítására alkalmas új, 28 férőhelyes bölcsőde alapozási munkálatai már meg is kezdődtek a régi épület helyén – tette hozzá Czeller Zoltán.

A jánoshalmai önkormányzat az intézmény kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 144 millió forint támogatást nyert el, ezt az összeget 33 millió forinttal egészítette ki a kormány a családokat segítő programja keretében.

A polgármester elmondta, hogy a régi bölcsődeépület elbontásával az intézmény egy csoportszobával működik, összevontan az óvodával.

Az új bölcsőde a tervek szerint az új tanév kezdetén nyitja meg kapuit. A kivitelezési munkálatokat a jánoshalmi székhelyű Piramis Trade Bau Kft. végzi.

Juhász Márti

 

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek