Új buszállomást kap Kiskunhalas

Új buszpályaudvarral gyarapodik Kiskunhalas.

Már január 11-én megkezdődik a  központi buszpályaudvar bontása, ezért már vasárnaptól jelentős forgalmirend-változás lépett életbe a környező utcákban. Az önkormányzat komoly fejlesztésekbe kezdett ami a tömegközlekedést érinti leginkább.

Az épület újjáépítése ideje alatt ideiglenesen a Semmelweis térre helyezték át a halasi autóbusz-állomást. Az autóbusz-járatok a Semmelweis téren, a Nagy Szeder István utca és Május 1. tér közötti útszakaszon kialakított hat ideiglenes kocsiállásról indulnak és oda érkeznek. A menetrendi indulási és érkezési időpontok nem változnak, de a járatok induló kocsiállásszámai módosulnak.  Aki eddig is használta a tömegközlekedési eszközöket, ezentúl különösképpen figyelje a változásokat, hogy senkit ne érjen meglepetés, a kialakult helyzet új a gépjárművezetők részére és a gyalogosok számára egyaránt.

A kiskunhalasi önkormányzat tulajdonában álló autóbusz-állomásra, a Komplex közlekedésfejlesztési intézkedések Kiskunhalason elnevezésű program keretében, közel nettó 310 millió forintot fordítanak majd.

Juhász Márta

Forrás: baon.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek