Új buszpályaudvarral készülnek Hévízen a nyitásra

Területet cserélt a város és a Volánbusz, ennek eredménye pedig hamarosan látható közelségbe kerül.

Papp Gábor polgármester a Zaol kérdésére úgy fogalmazott, Hévíz küzdelmes, de sikeres évet zárt, a komoly anyagi veszteségek ellenére intézményi átszervezésekkel, szigorú takarékossággal, elvonásokkal megőrizték a pénzügyi egyensúlyt. Elmondta, tovább viszik az elnyert projekteket, így elindult és tart az új buszpályaudvar kialakítása, a termelői piac korszerűsítése, valamint a tóvédelmi projekt, amellyel megújul a Hévízi-tavat ölelő véderdő.

„Fontos projektünk a Volánnal konzorciumban az új buszpályaudvar kialakítása” – részletezte a városvezető, aki szerint a régi pályaudvar helyén rendezvénytér lesz, valamit további zöldfelületeket is kialakítanak.

Épül az új buszpályaudvar. A régi helyén új rendezvénytérrel gazdagodik a város. Fotó: Péter B. Árpád/Zalai Hírlap

Az eddigi alpályaudvaron már tart a munka, ha ott végeznek a kivitelezők, akkor megkezdik a gyógyhelyfejlesztési programot, amire bruttó egymilliárd forint áll rendelkezésre. A két beruházás összefügg: utóbbi akkor kezdődhet, amikor a Volán-pályaudvar új helyre költözik.

Papp Gábor azt is elmondta a zaol.hu-nak, hogy idén végeznek a termelői piac modernizációjával is. Ott a mai igényeknek megfelelő vásártér jön létre, megszűnik a sátras rendszer, amit új épületek váltanak fel, s megújul a vásárcsarnok, a belső utakkal együtt.

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek