Új buszt kapott a szentesi technikum

Az Agrárminisztérium jóvoltából két buszt is vásárolt az Alföldi Agrárszakképzési Centrum. Így a szentesi tagintézmény is hozzájutott egy modern járműhöz

A busz húsz személyes így a szentesi Bartha János Kertészeti Technikum tanulóit sokkal egyszerűbben fuvarozhatják a külsős gyakorlatokra. Ezzel pénzt, üzemanyagot, időt spórolnak, valamint csökkentik a környezeti terhelést is.

Farkas Sándor miniszterhelyettes a busz ünnepélyes átadóján úgy fogalmazott, hogy kiemelten támogatják az agrár szakképzést. A delmagyar.hu cikkéből  kiderül, hogy ehhez a közlekedési eszközök beszerzése és fenntartása is hozzátartozik. Hiszen a gyakorlati helyek megközelítése, és az ott eltöltött idő rendkívül hasznos. Mert az agrárágazatnak stabil jövője van Magyarországon, hisz az stratégiai fontosságúvá vált.

2022-től a vidékfejlesztési forrásokból csaknem 4300 milliárd forint áll majd rendelkezésre, ebből szeretnénk a vidéki életet, ezen belül pedig az agrár-szakképzést is támogatni. Ezért is szükséges, hogy ezek az iskolák megkapják ezeket a lehetőségeket, támogatásokat – mondta a a miniszterhelyettes.

Az iskolavezetés szerint is jelentőségteljes lépés, hogy a minisztérium támogatta a buszbeszerzést. Hiszen önköltségből egyáltalán nem futotta volna rá. Ráadásul a régi, jóval kisebb buszuk javítása már túl drága lett volna.Az agrárképzés fejlesztése lépésről lépésre halad. Minden kisebb és nagyobb előrehaladás fejlődést és javulást hoz. Amint pedig az érzékelhető, a támogatásokkal jövőre sem hagynak fel.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek