Új céget vinne a tőzsdére az ENEFI-alapító

Az új tulajdonosok érkezésével fokozatosan kivonul az ENEFI-ből Soós Csaba. Távozása azonban nem jár majd rombolással – mondta a Világgazdaságnak az alapító.

Az eplényi síarénával ugyanakkor még vannak tervei, a világ leghosszabb vízi csúszdáját szeretnék ott megépíteni. Soós egy új cég tőzsdei megjelenését is tervezi, ám nem biztos, hogy ez Budapesten valósul majd meg.

Jelentős mennyiségű részvényt értékesített. Távozni készül a cégtől?

A távozás ez esetben erős kifejezés. Az ENEFI Energiahatékonysági Nyrt. korábbi stratégiája az volt, hogy a társaság által megtermelt cash flow-ból és a romániai jelentős összegű perekből származó pénzekből visszavásároljuk a saját részvényeket, így biztosítva likviditást a piacon és az esetleges exitet a részvényeseinknek. A stratégia most a részvényesek elvárásai szerint változik. Vagyonkezelővé alakul a korábban tisztán energetikai profilú ENEFI. Ez szerteágazóbb ismereteket és tulajdonosi struktúrát feltételez. Az ENEFI sokszereplőssé válik, a személyem jelentősége csökken. Aki figyelmesen elolvasta az új stratégiát, láthatta, mely területekért leszek én a felelős. Az üzletfejlesztés nem az én területem. Ha most jósolnom kellene, azt mondanám, hogy két-három év alatt szép lassan kivonulok. A kivonulás nem jár majd rombolással. Az elért eredményeket, az építkezést tiszteletben tartom, sőt a magam eszközeivel támogatom.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható


Hasonló cikkek