Új eljárást dolgoztak ki: hamarabb érkezik a segítség a magyar kórházakba

A NAV gyorsan elvégezhető eljárást dolgozott ki annak érdekében, hogy a felszerelések és eszközök mihamarabb a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez kerülhessenek – írja a Duol.

Magyarországra a termékek jelentős hányada a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér légi forgalmába érkezik. A NAV Repülőtéri Igazgatósága elvégzi a többségében vámmentes eljárásokat, majd a vámkezelt szállítmányok a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ raktárépületbe kerülnek. Ezután szállításukról az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakemberei döntenek.

A piacfelügyeleti hatóságok és a NAV gondoskodik arról, hogy egészségre veszélyes termékek és eszközök véletlenül se kerülhessenek az egészségügyi ellátó rendszerbe.

A közlemény szerint az eddig érkezett termékek között nem volt a szabványtól eltérő vagy silány minőségű eszköz, a piacfelügyeleti hatóságok minősítése szerint a termékek minden esetben megfeleltek a jogszabályoknak. Valamennyi, speciálisan rövid idő alatt vámkezelt szállítmány az állami koordinációnak megfelelően elhagyhatta a központi elosztóraktárt.


Hasonló cikkek