Új fejlesztések Miskolcon

Szennyvízcsatorna- hálózat bővítés kezdődik júniusban a borsodi megyeszékhelyen. Az Uniós beruházás összköltsége csaknem 4 milliárd Ft. A projekt célja, hogy még tovább javuljon a csatornázottság aránya és a kiépítetlen területeken is megoldott legyen a szennyvíz elvezetése. 850 új bekötés jön létre és 25 kilométernyi szennyvíz-csatornát építenek az összegből. A fejlesztés Miskolc belterületén, ugyanakkor egymástól távol eső részein valósul meg. 

Lelátóval rendelkező, minden igényt kiszolgáló komplexum jön létre a Miskolci Egyetem területén, ahol versenyeket és edzőtáborokat is rendezhetnek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az állami forrásból finanszírozott, 350 millió forintos beruházás várhatóan még az idén befejeződik. A hamarosan megépülő Atlétikai Centrum alapkövét a városvezetés jelenlétében Simicskó István államtitkár és Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke tette le az Egyetemvárosban.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kezdődik a diósgyőri vár rekonstrukciójához kapcsolódó Lovagi tornák terének építése. A mintegy 3 ezer fő befogadására alkalmas létesítményben koncerteket és színházi előadásokat tartanak majd. A színpadot úgy alakítják ki, hogy a diósgyőri vár lesz a háttér és mobil lelátóval a férőhelyek száma még tovább növelhető legyen. 260 nap a kivitelezés ideje a Lovagi tornák terének és az előtte lévő vásártérnek, így a munkák idén júniusban kezdődnek és várhatóan 2015. tavasz végére készülnek el.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Az építkezés a Diósgyőri Várfürdőt is érinti, mivel olyan részt „vágnak” ki a fürdő területéből, ahol a közművezetékek áthaladnak. Ezt, valamint a munka során előforduló zajt és port figyelembe véve a vezetőség úgy döntött: az idei nyári szezonban a Várfürdő nem nyit ki. A fürdőzők a Selyemréti Strandot vehetik igénybe, mely teljes kapacitással fog üzemelni.

Vona Ildikó


Hasonló cikkek