Új fénytechnikát alkalmaznak Szentesen

Lecseréli régi, elavult fénytechnikai eszközeit a Szentesi Művelődési Központ.

Egy létesítményfejlesztésre fordítható támogatásnak köszönhetően hét millió forint értékben ruházhatnak be különböző eszközökre, melyek jelentősen emelik az intézmény színvonalát,  kiválóak lesznek többek között a színpad megvilágítására.

Az elmúlt években a Szentesi Művelődési Központ előadásai során számos alkalommal kénytelenek voltak modernebb fénytechnikai eszközöket bérelni, hogy meg tudjanak valósítani egy-egy produkciót. Ez sokszor túlságosan költségesnek bizonyult, ezért az is előfordult, hogy le kellett mondjanak jó néhány színvonalas darabról, mert nem engedhették meg maguknak a kivitelezést.

Azért döntöttek úgy, hogy a világítástechnikai készletet újítják meg, mert nagyobb mértékű átépítésre vagy korszerűsítésre nem lett volna elegendő a megnyert pénz. Bár igaz, hogy más forrásokból egyéb felújítások is folynak az épületben.

Hamarosan befejeződnek az irodaszint és a szakköri termek, valamint a vetítőterem átalakításai. Emellett pedig a büfét is újratervezték, amit a jövőben már külsős bérlők is használhatnak.

A Központ munkatársai újult erővel várják a jövőt, hogy újabb előadásokat szervezhessenek.

Farkas Cs. Tekla

Forrás: delmagyar.hu

Nyitókép: illusztráció

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek