Új főrendőre lesz Csongrád-Csanádnak

Polyák József Zsolt váltja le Dakos József Csongrád – Csanád megyei rendőr-főkapitányt, így hamarosan új vezetője lesz a megyének.

A változás hamarosan bekövetkezik, és szinte biztos, hogy kisebb-nagyobb belső módosításokkal fog járni, de Polyák József Zsolt vezetési tapasztalata vitathatatlan, hiszen eddig Békés megyei főkapitányként tevékenykedett.

A delmagyar.hu információi szerint nem egészen egyértelmű, hogy miért távozik Dakos József. Valószínűsíthetően nyugdíjba megy, de az ügyben eddig a Belügyminisztérium, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság sem nyilatkozott.Csupán azt tudni, hogy a 2017-ben, húsz év után leköszönő Lukács Jánost követően támadt némi zűrzavar a kapitányságon, ugyanis utódja, Piros Attila nagyon sok mindent megreformált és tíz hónap után helyette nevezték ki Dakos Józsefet.

Ahogy a Délmagyarország írja:

Piros Attila megszüntette például a szegedi rendőrőrsöket, az ott dolgozókat bevitte a megyére, és kiküldte az utcára. A tábornoknak szinte egyik napról a másikra kellett távoznia. Ezután Dakos József rendőr dandártábornokot nevezték ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság élére. Dakos Józseffel, legalábbis külső szemlélőként, egy kis nyugalom érkezett a rendőrségre.

A hamarosan munkába álló Polyák József Zsolt egyébként nem csak Békés megyében, a hanem Bács – Kiskun megyei Rendőr-főkapitányságon is dolgozott, ott ívelt fel a karrierje.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minketFacebook 


Hasonló cikkek