Új igazgatója lesz a kórógyi iskolának

A jövő év elejétől új igazgatója lesz a Kórógyi Általános Iskolának. A nyugdíjba vonuló Kell Rózsikát ügyvivő igazgatóként Pálinkás Diana váltja majd az iskola élén.

A Kórógyi Általános Iskola az egyetlen magyar tannyelvű iskola Vukovár-Szerém megyében ezért nemzetpolitikai szempontból is kiemelten fontos. A tanintézményt idáig vezető Kell Rózsika februártól nyugdíjba megy, helyére pedig új vezető kerül. A fontos és nagy felelősséggel járó feladat ellátására Pálinkás Dianát találta a legalkalmasabbnak az igazgatóbizottság, ezért egyhangúlag őt bízták meg az intézmény vezetésével. Mivel a törvények értelmében a leendő igazgató még nem rendelkezik kellő munkatapasztalattal, ezért egyelőre ügyvezető lesz, megbízatása egy évre szól. A leendő igazgatónő lapunknak elmondta, hogy nagy tervekkel vág bele a munkába.

 

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkértek az iskola vezetésére, úgy gondolom, hogy ez nagyon nagy felelősséggel jár, éppen ezért megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni azért, hogy jól irányítsam az intézményt. Már hat éve tanítok az iskolában, ezért jól ismerem annak működését, és tudom, hogy hol lehetne esetleg még javítani. Mindenképpen szeretném a tanári gárdát kicsit jobban összekovácsolni, és szeretném, ha egy nagy családként működne intézményünk. Tudom jól, hogy nagy felelősséggel jár egy iskolát vezetni, hiszen azok a gyerekek, aki idejárnak, jelentik majd a horvátországi magyarság következő generációit. Az is jó lenne, ha a falu lakóit és az iskolát közelebb tudnánk valahogy hozni egymáshoz, ezért olyan programokat is tervezek, amelyek nemcsak az iskolásoknak, hanem az egész falunak szólnak – mondta Pálinkás Diana.

 

Több mint 20 évig vezette az iskolát

Kell Rózsika 1981-ben állt munkába a kórógyi iskolában, ahol a honvédő háború kitöréséig dolgozott. A háború utáni hazatérést követően, 1999 szeptemberében nevezték ki az iskola élére. A sokat tapasztalt igazgatónő most nyugodt szívvel adja át a stafétát, hiszen úgy érzi, méltó utóda lesz.

Sok mindenen keresztülmentünk az elmúlt években, és a világ is nagyon sokat változott azóta, amióta idekerültem. Úgy érzem, hogy jó kezekbe kerül az iskola, ezért nyugodt szívvel hagyom majd itt. Utódomnak azt tanácsolom, hogy figyeljen oda a tanárokra és a diákokra, valamint mindig legyen naprakész, hiszen a világ folyamatosan változik, és az iskola úgy lehet sikeres, ha lépést tud tartani a korral – mondta Kell Rózsika, aki hozzátette, nyugdíjas éveit a családjával szeretné tölteni, és ezúton is jó munkát kíván utódjának.

 

Külhoni Magyar Sajtószolgálat (KMS)
Nyitókép: kepesujsag.com


Hasonló cikkek