Új járművek a katasztrófavédőknek és a rendőröknek Borsodban

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium adott otthont annak a kétnapos ünnepségnek, ahol a borsodi katasztrófavédők átvettek 7 új tűzoltóautót, a rendőrök pedig 104 új gépkocsit.

Kazincbarcikán, Ózdon, Szerencsen, Mezőcsáton és Tiszaújvárosban állnak majd szolgálatba ezek a tűzoltóautók. Összértékük meghaladja a 929 millió forintot. A járműveket és a hozzájuk tartozó eszközöket a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Lipták Attila tűzoltó dandártábornok adta át.

Új járműveket kapott a katasztrófavédelem (Fotó: MTI)

Másfajta segítség is érkezett a borsodi lánglovagokhoz. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2017. évi pályázatán Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből – a hivatásos tűzoltók mellett – önkéntes egyesületek és mentőalakulatok is nyertek anyagi támogatást. Az önkéntes tűzoltóságok 18 millió forintot, az önkéntes mentőszervezetek pedig 7,2 millió forintot kaptak, amit tűzoltási, mentési tevékenységükhöz szükséges eszközparkjuk fejlesztésére, a feladataikhoz kapcsolódó költségek fedezésére, valamint dolgozóik továbbképzésére költhetnek.

Száznégy új – Audi, Mercedes, Skoda, Suzuki, Volkswagen típusú – járművet állított szolgálatba a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány elmondta: a rendőrségi autópark átlagéletkora így hatról két évre csökkent a megyében. A most átadott autók korszerű és környezetbarát motorokkal vannak ellátva, minimum százhúsz lóerősek, a kocsikra a legújabb LED-technológiával felszerelt, szöveges feliratozásra is alkalmas fényhidakat szereltek. A rendőrségi gépjárműpark cseréjének ez volt az első üteme, a második pedig tavasszal fog indulni.

(Fotók: Kosztiscsák Szilárd/ MTI, Juhász Ákos/ minap.hu)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek