Új járművekhez jutott a Mórahalmi ÖTE

Főként szabadtéri tüzeknél, például erdő vagy nádas tűznél vetik majd be őket, amik megfékezése egyébként nem kis feladat a Homokhátságon.

Nemrégiben egy quaddal és egy utánfutós Volkswagen Amarok terepjáróval gazdagította az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a mórahalmi önkéntes tűzoltók eszközparkját. Ezzel igen hatásossá válthat a tűzoltók munkája nehéz terepen is, ami nagy segítséget jelent a környékbeli katasztrófavédelmi intézkedések során, hiszen a homokos és száraz területeket más autókkal sokkal nehezebb megközelíteni.

Nem csak eszközök, hanem tagok tekintetében is gyarapszik a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE), ami örömmel tölti el a csapat vezetőjét és a várost is. Ugyanis sok esethez hívják őket és jelentősen megkönnyítik a munkát.

Az egyesület létszáma összesen 20 fő, 14 képzett személy és további 6, akik meglehetősen hasznos segítséget jelentenek, van közülük hivatásos is. Magabiztosan használják az eszközöket és önállóan is kivonulhatnak a bejelentések helyszínére.

A most beszerzett terepjáró tűzoltó felszereltsége jelentős előrelépést hozott az egyesület életébe, valamint a quadnak is hasznát veszik. Így komplex mentési feladatokat is el tudnak látni, hiszen a géppark már eleve rendelkezik egy régebbi típusú tűzoltó gépjármű fecskendővel, egy 1000 liter víz szállítására alkalmas tűzoltóautóval, egy műszaki mentő terepjáróval, egy tűzoltásvezető személyautóval is.

Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület quadja
A Polaris típusú quad – Fotó: moranettv.hu

A quadot első alkalommal a Mórahalmon tartott országos tűzoltó gyakorlaton vetették be, ahol egy nagy kiterjedésű nád égetése történt. A gyakorlaton utánfutót is kapcsoltak hozzá, amely segítségével nem csak emberek, hanem eszközök szállítására is alkalmas, illetve akár olyan helyeken is képes elmenni, ahol a terepjáró már nem – számolt be a sikerről Német Attila, parancsnok a moranettv.hu – nak.

Úgy tűnik tehát, hogy az OKF pályázatai igen népszerűek és hatékonyak Csongrád – Csanád megyében, mert ahogy azt korábban megírtuk a kisteleki önkéntes tűzoltóság is kapott egy terepjárót a gyorsabb és hatékonyabb bevetés érdekében.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek