Új játszóudvarral gazdagodik a maroslelei óvoda

A játszóudvart az intézmény háta mögötti üres területen alakítják ki. Régi és új játékokat is beszerelnek

Maroslele ismételten fejlesztő tervvel állt elő, hogy a szülők életét megkönnyítse, és közben a gyermekek se szenvedjenek semmiben hiányt. Elköltöztetik és megújítják a Zengő Óvoda udvarát. Erre azért van szükség, mert a régi udvaron épül a falu új bölcsődéje, ahol több kisgyermeket fogadhatnak majd. Ám emiatt meg kell oldják, hogy az ovisok ne maradjanak szabad terület nélkül.

A Rádió 7-nek Drimba Tibor polgármester azt nyilatkozta, hogy az óvodai új udvara nem csupán a régi játékokat viszik át, hanem újakat is beszereztek. Az önkormányzat az óvodavezetővel közösen azt is tervezi, hogy a későbbiekben egy KRESZ-tanpályát is kialakítanak itt.

Korábban már ültettek fákat is az új területre, nemsokára pedig parkosítani is fogják. Ennek mind a szülők, mind pedig az óvodapedagógusok nagyon örülnek. Szerintük fontos, hogy a kicsiknek legyen terük a szabadban. Jót tesz az egészségüknek, fejlődésüknek és idejében megkedvelik a természetet.

Annak pedig még egy előnye van, hogy az ovi régi udvarán lesz a bölcsőde. A szülőknek jóval könnyebb lesz majd a dolga, hiszen egy helyre hordhatják a gyerekeiket és mindig biztonságban tudhatják őket, amíg dolgoznak. Ott, ahol kistestvér is van, ez a lehetőség hatványozottan fontos.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció

 

 


Hasonló cikkek