Új komputertomográfot adtak át a szlovákiai Érsekújvárban

Új helyiségeket nyitottak, és korszerű komputertomográf berendezést adtak át az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Rendelőintézet első emeletén. Az érsekújvári kórház új komputertomográfjával gyorsabb és hatékonyabb kivizsgálásokat végezhetnek majd.

Az átadási ünnepségen részt vett Andrea Kalavská egészségügyi miniszter, aki elmondta az 1,2 millió eurós CT-berendezés a korábbi gépnél jóval hatékonyabb, ötéves jótállás vonatkozik rá, és a betegek bizonyára értékelik majd, hogy csökken a várakozási idő.
A komputertomográf egy körülfordulás alatt egyszerre több, összesen 256 szeletet térképez fel a vizsgált szervből néhány másodpercen belül. A kórházban az érsekújvári, vágsellyei, komáromi és lévai betegeket vizsgálják ki, így mintegy 160 ezer lakost érintenek az itteni minőségi egészségügyi szolgáltatások.
Az egészségügyi tárca tőke jellegű bevételeiből tizenhárom CT-t vásároltak tizenegy szlovákiai kórháznak, az elektronikus aukció jóvoltából mintegy tizenöt millió eurót takarítottak meg a csehországi megrendelőkkel szemben, akik kevésbé korszerű gépeket vásároltak csaknem húsz százalékkal drágábban.
Falat kellett bontani, hogy a daru be tudja emelni a 3,5 tonnás komputertomográfot. Az átépítési munkálatok során felújították a termeket is, ahol az egészségügyi dolgozók sokkal kényelmesebb körülmények között fogadhatják a betegeket.

Forrás: Száz Ildikó, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek