Új könyvtár nyílt Óbuda-Békásmegyeren

Új könyvtárat nyitottak meg Óbuda-Békásmegyeren pénteken, Budapesten.

Az Ezüsthegyi Könyvtár ünnepélyes átadásán Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és a III. kerület országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a könyvtár közösséget épít és segít továbbörökíteni az emberiség által generációkon keresztül felhalmozott tudást.

Óriási felelőssége van a szülők, a család mellett az oktatási intézményeknek is abban, hogy rendszeres olvasásra szoktassa a gyerekeket – tette hozzá Varga Mihály.

Az Ezüsthegy utca 16. szám alatti épületben korábban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) tagkönyvtára működött, ám az utóbbi több mint 10 évben üresen állt – emelte ki a kerület polgármestere, Bús Balázs. A felújított, energetikai szempontból is korszerűsített épületbe az Óbudai Platán Könyvtár korábban a Békásmegyeri Közösségi Házban működő fiókkönyvtára költözhetett be.

Óbuda egész olvasóközössége számára nagy öröm, hogy hosszú évek után az épület visszakapta egykori kulturális funkcióját – mondta a polgármester.

Bús Balázs hozzátette: a mai világban szép kihívás a pedagógusok és könyvtárosok számára a könyvolvasás megszerettetése a gyerekekkel. Az Ezüsthegyi Könyvtárban ezért többek között a könyvek körül forgó játékos, interaktív foglalkozások is várják a kisebbeket. A cél ugyanis az, hogy a könyvtár a gyerekek életének természetes részévé váljon.
A megnyitó után a Kávészünet együttes adott verskoncertet.

 


Hasonló cikkek